Sähköinen taloushallinto automatisoi ja helpottaa yritysten taloushallinnon rutiinitöitä. Yleensä sähköiset järjestelmät ovat yrityksen sekä sen kirjanpitäjän yhteiskäytössä, jotta vältytään ylimääräisiltä manuaalisilta työvaiheilta. Alla kerromme, mitä hyötyä on siirtymisestä sähköiseen taloushallintoon.

Mitä on sähköinen taloushallinto?

Lyhyesti sähköinen taloushallinto tarkoittaa sitä, että yrityksen koko taloushallinto hoidetaan samassa järjestelmässä useimmiten selaimessa pilvipalvelun avulla. Sähköisen taloushallinnon järjestelmä on suunniteltu yrityksen ja tilitoimiston yhteiskäyttöön ja sitä on molempien helppo käyttää. Samassa järjestelmässä onnistuu asiakkaan ja tilitoimiston yhteistyössä koko taloushallinto laskujen lähettämisestä kirjanpitoon ja tilinpäätökseen asti.

Ohjelmalla onnistuu monipuolisesti mm.

 • myyntilaskutus- ja reskontra
 • ostolaskujen käsittely ja ostoreskontra
 • matka- ja kululaskujen käsittely
 • palkanlaskenta ja
 • oma-aloitteisten verojen laskeminen, ilmoittaminen ja maksaminen.

Käytännössä sähköinen taloushallinnon järjestelmä yhdistää yrityksen erillisen laskutuspalvelun, verkkopankin, OmaVeron sekä tilitoimiston kirjanpito-ohjelman yhdeksi kokonaisuudeksi. Yrittäjällä ei ole tarvetta enää tehdä erikseen myyntilaskuja laskutusohjelmassa, maksaa laskuja verkkopankissa tai veroja OmaVerossa, kun kaikki hoituvat yhdessä paikassa. Samassa järjestelmässä kirjanpitäjä hoitaa kirjanpidon, palkanlaskennan, kausiveroilmoitukset, tilinpäätöksen ja veroilmoituksen.

Sähköisen taloushallinnon hyödyt

Maailma digitalisoituu kovaa vauhtia ja kuten muutkin pilveen siirtyneet palvelut, tämäkin työkalu on tehty Maailma digitalisoituu kovaa vauhtia ja kuten muutkin pilveen siirtyneet palvelut, tämäkin työkalu on tehty helpottamaan kaikkien arkea. Sähköisen taloushallinnon hyödyt on seuraavat:

 • Reaaliaikaisuus: Muutamalla napin painalluksella näet yrityksesi taloushallinnon. Avoimet laskut, erääntyneet myyntilaskut, palkkalaskelmat sekä kirjanpitoraportit löytyvät kaikki samasta järjestelmästä.
 • Automaatio: Verkkolaskut kirjautuvat järjestelmään itsestään, joten sinulle jää vain laskujen hyväksyntä ja maksaminen. Samalla kirjanpitäjä säästyy manuaaliselta kirjaustyöltä ja vältytään turhilta kirjausvirheiltä. Automaatio säästääkin aikaa sekä yrittäjältä että kirjanpitäjältä.
 • Kaikki palvelut samasta paikasta: Kaikki taloushallintoon liittyvät toimet löytyvät saman järjestelmän alta.
 • Toimii selaimessa: Et ole sidoksissa aikaan tai paikkaan hoitaessasi yrityksen taloushallinnon tehtäviä. Tarvitset ainoastaan toimivan internetyhteyden.
 • Arkistointi pilvessä: Kaikki kirjanpitomateriaali säilyy järjestelmässä lakisääteisen ajan. Arkistoon pääsee helposti käsiksi järjestelmän kautta eli internetselaimesta.
 • Monipuolisuus: Mahdollisuus moniin erilaisiin raportteihin sekä tunnuslukujen seurantaan perinteisten kirjanpitoraporttien lisäksi.
 • Järjestelmään voidaan integroida myös laajasti muita yrityksen ohjelmia, kuten ERP- tai verkkokauppaohjelmat.

Sähköisen taloushallinnon järjestelmät – Procountor Taloushallinto

Sähköisen taloushallinnon järjestelmiä on tarjolla useita ja juuri oikean järjestelmän löytäminen voi olla vaikeata. Tilitoimisto Äly luottaa suomalaiseen Finago Procountoriin, joka on johtava kotimainen sähköisen taloushallinnon ohjelmisto. Procountorin tavoitteena on helpottaa yrittäjien arkea ja kehittää tilitoimistojen liiketoimintaa taloushallintoa digitalisoimalla.

Me Tilitoimisto Älyllä olemme olleet tyytyväisiä. Procountorin yksi parhaimmista puolista on se, että kirjanpito ei enää ole sidottu aikaan tai paikkaan. Näin tilitoimisto voi palvella asiakasta reaaliaikaisesti, vaikka toiselle puolelle maailmaa. Procountorin jatkuva kehitys on tehnyt suuren vaikutuksen, sillä järjestelmä pysyy ajan tasalla.

Autamme mielellämme myös teidän yrityksenne sähköisen taloushallinnon maailmaan. Ota yhteyttä tästä.

Pieni tai iso yritys – sähköinen taloushallinto sopii kaikille

Sähköinen järjestelmä on must-have isolle yritykselle, jolla liikkuu paljon myyntilaskuja, ostolaskuja ja muuta kirjanpitomateriaalia, mutta myös pieni yritys hyötyy siitä. Sähköinen taloushallinto nopeuttaa tärkeitä taloushallintoon liittyviä töitä, joten aikaa säästyy paljon muuhun.

Ajantasaisesta taloustilanteesta ja työajan hyödyntämisestä kustannustehokkaasti hyötyvät kaikki yritykset niiden koko elinkaaren ajan. Helppo ja monipuolinen järjestelmä vapauttaa aikaa esimerkiksi ydinosaamisen kehittämiseen. Se myös helpottaa oman työn aikatauluttamista, kun kirjanpito ei ole sidottu aikaan tai paikkaan.
 
Me Tilitoimisto Älyllä olemme erikoistuneet pieniin ja keskisuuriin yrityksiin. Voit lukea lisää palvelusivuiltamme, millaisia ratkaisuja tarjoamme erikokoisille yrityksille.

Kuinka paljon sähköinen taloushallinto maksaa?

Sähköisen taloushallinnon hinta koostuu sähköisen järjestelmän ja tilitoimiston hinnasta.
Sähköisten järjestelmien hinnoittelu eroaa jonkin verran eri järjestelmien välillä. Myös valittavat ominaisuudet vaikuttavat hintaan. Procountor käyttää tositteiden lukumäärään perustuvaa kuukausihintaa.

Procountorin hinnastoon voit tutustua tästä.

Sähköisen taloushallinnon hintaesimerkki

Tässä vielä sähköisen taloushallinnon (Kirjanpito + Procountor Taloushallinto) esimerkkihinta pienelle yritykselle: 

Osakeyhtiö, 3 palkansaajaa, 40 tositetta kuukausittain. Kirjanpidon ja palkanlaskennan hinta n. 190 €/kk ja Procountor-jäsenyys 59 €/kk. Hintaan lisätään vielä lähetys- ja vastaanottomaksut sekä pankkikulut/kk. Kirjanpito ja Procountor-ohjelma kustantaa pienelle yritykselle Tilitoimisto Älyllä noin 249 €/kk. Päälle tulee vielä lähetys- ja vastaanottomaksut sekä pankkikulut / kk.

Hinnat alv 0 %, lisätään ALV 24 %.

Tarvitsetko älykästä tilitoimistoa ja kirjanpitäjää? Ota yhteyttä!

Tilitoimisto Älyn nimi viittaa älykkääseen taloushallintoon. Älykäs taloushallinto tarkoittaa reaaliaikaista ja automatisoitua taloushallintoa, jonka avulla saat ajantasaista tietoa yrityksesi taloudesta päätöksenteon tueksi. Tarjoamme älykkäät ja modernit tilitoimistopalvelut yrityksille täysin sähköisesti ja paperittomasti, mikä mahdollistaa asiakassuhteen mistä päin Suomea tahansa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.