Tilitoimisto Älyn kirjanpitopalvelu sisältää aina:

 • Laadukkaan kirjanpitopalvelun yrityksen koosta huolimatta
 • Kaikki tarvittavat vero- ja viranomaisilmoitukset ajallaan
 • Kirjanpitäjän, joka on aina helposti tavoitettavissa
 • Henkilökohtainen palvelu ja aina samat yhteyshenkilöt
 • Oma-aloitteinen neuvonta verotukseen ja kirjanpitoon
 • Kuukausiraportit ja kirjanpitopalaverit tarpeen mukaan
 • Tilinpäätöspalaveri kerran vuodessa

Laadukkaat yrityksen kirjanpitopalvelut kuuluvat kaikille

Pienikin ja aloittava yritys ja yrittäjä hyötyy alusta asti hyvin hoidetusta taloushallinnosta. Me emme mene siitä, missä aita on matalin vaan tarjoamme laadukkaat kirjanpitopalvelut yrityksen koosta huolimatta. Myös pienen yrityksen kirjanpito on tärkeää eikä kirjanpidon tarvitse olla pakollinen paha.

Ulkoistetun pienyrityksen kirjanpidon avulla yrittäjälle jää merkittävästi enemmän aikaa yrityksen ydintoimintaan ja sen kehittämiseen. Virheet voivat tulla pienellekin yritykselle kalliiksi. Lisäksi, reaaliaikaisesti ja huolellisesti hoidettu kirjanpito ja sen oikein tulkitseminen tarjoavat myös pienelle yritykselle johtamista ja liiketoimintaa tukevaa tietoa säännöllisin väliajoin.

Kirjanpito pienyritykselle – Tilitoimisto Äly yrittäjän apuna

Meiltä saat palvelua olit sitten ensimmäistä kertaa yrittäjäksi ryhtyvä tai yrittäjänä kokenut konkari, joka on vakiinnuttanut yritystoimintansa. Palvelemme laajasti mikro- ja pienyrityksiä, Ammattitaitoinen tilitoimisto on pienenkin yrityksen ja yrittäjän yksi tärkeimmistä, ellei jopa tärkein yhteistyökumppani. Tilitoimistoltasi tai kirjanpitäjältäsi pitää pystyä kysymään neuvoa ja tilitoimiston pitää myös olla aktiivinen yrittäjän suuntaan. Tilitoimisto Älystä saat yhteistyökumppanin, joka sparraa yrittäjää ja ohjaa eteenpäin.

Tarve kirjanpidon lisäksi myös neuvonnalle

Uusilla ja pienillä yrityksillä on usein tavoitteena tehdä kirjanpidosta mahdollisimman yksinkertaista, mutta se ei sulje pois kirjanpitoon ja verotukseen liittyvän neuvonnan tarvetta. Meillä pienen yrityksen kirjanpitopalveluun kuuluu oleellisena osana myös neuvonta ja ohjaaminen lakisääteisen kirjanpitopalvelun lisäksi.

Tilitoimisto Älyn kautta saat joustavat taloushallinnon palvelut, jotka räätälöidään aina asiakkaan kulloistenkin tarpeiden mukaan. Pienellekin yritykselle on hyötyä ulkoistaa suurempi osa taloushallinnosta ja säästää aikaa yrityksen kehittämiselle.

Myös pienen yrityksen kirjanpito voilla pelkän lakisääteisen kirjanpidon sijaan reaaliaikainen, automatisoitu palvelu, joka sisältää kaiken myynti- ja ostoreskontrasta lähtien. Me autamme sinua valitsemaan oikeat elementit juuri sinun tarpeisiisi. Meiltä saat kaikki taloushallinnon palvelut yrityksesi eri vaiheisiin yrittäjyyden ensimetreiltä yrityksen omistajanvaihdokseen asti.

Kirjanpitäjä pienyrittäjälle – aina apunasi

Meillä pieninkään yritys ei jää isompien yritysten jalkoihin vaan saat aina avuksesi henkilökohtaisen kirjanpitäjän, joka tuntee yrityksesi läpikotaisin ja täten pystyy auttamaan sinua aktiivisesti eteenpäin.

Henkilökohtainen kirjanpitäjäsi on helposti ja monipuolisesti tavoitettavissa, eikä sinun tarvitse odottaa yhteydenottoa viikkoja. Kirjanpitäjäsi kommunikoi kielellä, jonka kaikki yrittäjät ymmärtävät. Meille tärkeintä on asiakkaidemme menestyminen.

Kaikki palvelumme ovat aina paperittomia ja sähköisiä, jotta tiedonkulku molempiin suuntiin toimii vaivattomasti ja luotettavasti. Vaikka hoidammekin kaikki asiakkaamme täysin paperittomasti ja digitaalisesti, niin tapaaminen onnistuu myös toimistollamme Turussa tai Vantaalla.

Pieni tilitoimisto Yksityinen kirjanpitäjä yrityksen kirjanpito Tilitoimisto Äly

Onko taloushallinnon ulkoistaminen ajankohtaista?

Laske hinta-arvio itsesi vapauttamiselle kirjanpidon kahleista

Sähköinen taloushallinto, paperittomuus ja modernit työskentelytavat

Lue lisää sähköisesta taloushallinnosta täältä. Halutessasi taloushallintosi voidaan toteuttaa täysin sähköisesti yrityksen ja tilitoimiston yhteiskäyttöön suunnitetulla Finago Procountorilla. Sähköisestä taloushallinnosta voi olla hyötyä myös pienelle yritykselle. Kysy lisää minulta niin katsotaan yhdessä sopisiko sähköinen taloushallinto yrityksellesi. Kuitit asiakas voi toimittaa esimerkiksi Procountorin Mini-sovelluksella tai eTasku-ohjelmalla, jotka ovat kuittirumbaa helpottamaan tehty ohjelmisto.

Digitaalisuus, paperittomuus ja modernit työskentelytavat mahdollistavat asiakassuhteen Helsingin, Vantaan, Espoon lisäksi mistä päin Suomea tahansa, vaikka toimistomme sijaitseekin pääkaupunkiseudulla Helsingin Herttoniemessä.

Procountor on selaimen kautta käytettävä sähköisen taloushallinnon ohjelma, johon on pääsy yrittäjällä ja tilitoimistolla. Kaikki taloushallinnon palvelut hoituvat Procountorilla myyntilaskujen lähettämisestä kirjanpidon ja tilinpäätöksen tekemiseen. Olit sitten tekemässä myyntilaskua, tekemässä matkalaskua tai lisäämässä kuittia kirjanpitoon, kaikki onnistuu ajasta ja paikasta riippumatta, vaikka tien päältä. Halutessasi voit tutustua lisää osoitteessa https://finago.com/fi/ tai voimme kertoa sinulle lisää henkilökohtaisesti.

Katso alta lyhyt esittely Procountorista:

Usein kysyttyjä kysymyksiä palveluistamme

Mitä pienen yrityksen kirjanpito sisältää?

Kirjanpitopaketti sisältää aina seuraavat palvelut:

 • Lakisääteinen kirjanpito – Kirjanpitovelvollisen osakeyhtiön tai yksityisen elinkeinonharjoittajan pakollinen kirjanpito
 • Henkilökohtainen kirjanpitäjä – Henkilökohtainen kirjanpitäjä tietää mitä yrityksessäsi tapahtuu ja neuvoo sinua aktiivisesti oikeaan suuntaan. Saat hänen yhteystietonsa, jotta saat apua aina kun sille on tarvetta.
 • Laajat neuvontapalvelut – Apua saa ja pitää kysyä. Apua myös tarjotaan oma-aloitteisesti aina kun huomataan asiakkaan avuntarve
 • Kausiveroilmoitukset – Laskemme ja ilmoitamme oma-aloitteiset verot kuten arvonlisäveroilmoitukset kuukausittain, neljännesvuosittain tai kerran vuodessa tilanteen mukaan.
 • Säännöllinen raportointi – Saat kuukausittain yrityksesi tilaa kuvaavaan tuloslaskelman ja taseen sekä tarvittaessa neuvoa niiden tulkintaan.
 • Tilinpäätös – Kerran vuodessa tehtävä raportti kertoo yrityksen tilikauden tuloksen ja varallisuuden. Usein erillisveloitettava tilinpäätöksen tekeminen sisältyy meillä kuukausihintaan.
 • Veroilmoitus – Yrityksen on tehtävä kerran vuodessa elinkeinotoiminnan veroilmoitus. Usein erillisveloitettava veroilmoituksen tekeminen sisältyy meillä kuukausihintaan.
 • Kustannuspaikkalaskenta – Onko yritykselläsi yleensä useampi eri projekti käynnissä samanaikaisesti, joiden kustannuksia tulisi seurata erikseen? Kustannuspaikkalaskenta on ratkaisu tähän. Sopii erityisesti esimerkiksi rakennusyrityksille, joilla on useampi eri työmaa käynnissä samanaikaisesti.
 • Tilinpäätöspalaveri kerran vuodessa
Kenelle Tilitoimisto Älyn palvelut sopivat?

Tilitoimisto Älyn palvelut sopivat parhaiten:

 • Mikro- ja pienyrityksille (liikevaihto alle 12 miljoonaa euroa)
 • Osakeyhtiöille ja toiminimille
 • Yrityksille, joiden kirjanpito toteutetaan täysin paperittomasti, sähköisesti ja digitaalisesti, ajasta ja paikasta riippumatta
 • Yrittäjille, jotka haluavat panostaa yrityksensä kehittämiseen
 • Yrittäjille, jotka hakevat yritykselleen laadukasta taloushallinnonpalvelua

Katso hieman isommille yrityksille suunnatut taloushallinnon palvelut täältä, jos et löytänyt täältä etsimääsi!

Mitä muita palveluita Tilitoimisto Äly tarjoaa?
 • Yritysten perustamiset ja lopettamiset
 • Kaupparekisterimuutokset
 • Konsultointipalvelut
 • Kysy!
Paljon maksaa pienen yrityksen kirjanpito Älyllä?

Pienen yrityksen kirjanpidon hinnoittelu on meillä selkeää ja läpinäkyvää.

Tilitoimisto Älyssä kirjanpidon hinta muodostuu kiinteän kuukausihinnan ja tositehinnan yhdistelmästä. Tosite tarkoittaa liiketapahtumaa kuvaavaa dokumenttia. Tositteita voivat olla esimerkiksi myyntilaskut, ostolaskut, kuitit sekä esimerkiksi tapahtumat tiliotteella. Hinnoitteluun vaikuttaa myös esimeriksi yritysmuoto ja mahdolliset lisäpalvelut.

Ota yhteyttä niin lasketaan tarkempi tarjous yrityksesi taloushallinnolle!

Miksi sähköinen taloushallinto?

Sähköisen taloushallinnon avulla voit seurata yrityksesi taloudellista tilannetta reaaliaikaisesti. Kun tiedot syötetään reaaliaikaisesti taloushallinnon ohjelmistoon eikä vain kerran kuukaudessa, kirjanpitosi on aina ajan tasalla. Näin pienyrittäjänäkin voit nähdä välittömästi, mistä rahaa on tullut, mistä sitä on tulossa ja mihin se on kulunut. Reaaliaikaisuus auttaa varautumisessa tuleviin rahareikiin.

Kuka on vastuussa kirjanpidosta?

Yritys on aina vastuussa kirjanpidosta ja omasta liiketoiminnastaan. Lakisääteisesti tilinpäätöksen laatiminen kuuluu yhtiön hallitukselle ja toimitusjohtajalle. Eli käytännössä tilitoimisto laatii tilinpäätöksen, mutta vastuu sen laatimisesta ja allekirjoittamisesta on kuitenkin hallituksella. Tästä vastuusta ei pääse eroon edes silloin, kun on ulkoistanut kirjanpidon tekemisen tilitoimistolle. Me kuitenkin täällä Tilitoimisto Älyssä teemme oma-aloitteista neuvontaa ja opastusta verotukseen ja kirjanpitoon liittyen.