CFO-palvelu sisältää muun muassa:

 • Kokenut CFO yrityksesi käyttöön
 • Kustannustehokas vaihtoehto talousjohtajan palkkaamiselle
 • Pysyt ajan tasalla yrityksesi talouden tilanteesta
 • Saat ajantasaiset ja hyödylliset raportit kuukausittain
 • Säästää yrityksen aikaa ja rahaa
 • Hyvin hoidettu talous on vahva perusta yrityksen liiketoiminnalle

Ulkoistettu talousjohtaja, CFO tai Controller yrityksesi johdon sparraajaksi

Yritystoiminnan kasvaessa myös taloushallinnon ja erityisesti talousjohtamisen merkitys kasvaa. Onko yrityksesi kasvu siinä vaiheessa, että kokeneen talousjohtajan (CFO:n) tai Controllerin palveluille olisi tarvetta, mutta yrityksellesi ei ole mahdollista palkata omaa työntekijää? Ulkoistettu osa-aikainen CFO tai Controller on oikea ratkaisu tähän ongelmaan.

Yrityksen osaava ja kokenut talouspäällikkö on tärkeä tekijä yrityksen menestyksessä. Ammattitaitoinen ja kokenut talousjohtaja on kokeneen kirjanpitäjän lisäksi kasvavan yrityksen tärkein työntekijä taloushallinnon puolelta. Ulkoistetut talousjohtaja- tai Controller-palvelut sopivat monimuotoisesti erilaisiin tilanteisiin yrityksestä riippuen. Yrityksellesi saattaa tulla äkillistä tarvetta talouden tehostamiselle tai tarvitset jatkuvaa apua budjetoinnille, erilaisille ennusteille, laskelmille ja raporteille. Talousjohtaja kartoittaa yrityksesi taloustilanteen ja tekee suunnitelman tarvittavista työkaluista parempaan talouden seurantaan.

Räätälöidyt palvelut yrityksesi tarpeisiin

Palvelu on tarkoitettu yrityksille, jotka tarvitsevat talousjohtajan CFO:n tai Controllerin, mutta joiden ei ole kannattavaa palkata omaa talousjohtajaa. Saat kauttamme kokeneen ja ammattitaitoisen talousjohtajan joustavasti yrityksesi tarpeen mukaan, esimerkiksi muutamaksi päiväksi kuukaudessa.

Yrityksen taloushallinnon tarpeet muuttuvat yrityksen kasvaessa. Yritykselle saattaa tulla tarvetta budjetoinnille, ennusteille sekä erilaisille sisäisille ja ulkoisille laskelmille. Myös raportoinnin tarve saattaa muuttua ja lisääntyä. 

Tilitoimisto Älyn kautta saat joustavat talousjohtajan, talouspäällikön, CFO:n ja Controllerin palvelut, jotka räätälöidään aina asiakkaan kulloistenkin tarpeiden mukaan. Yrityksen talouden tilasta tehdään ajantasainen kartoitus ja selvitetään tulevaisuuden tarpeet, sekä etsitään oikeat työkalut tavoitteiden ratkaisemiseksi. Kyseeseen voi tulla esimerkiksi vuokra-CFO sijaistamaan osa-aikaisesti yrityksenne omaa CFO:ta tai ulkoistettu CFO tehostamaan taloutenne prosesseja.

Pieni tilitoimisto Yksityinen kirjanpitäjä yrityksen kirjanpito Tilitoimisto Äly

Usein kysyttyjä kysymyksiä palveluistamme

Mitä ulkoistetun CFO:n ja Controllerin palvelut sisältävät?

Talousjohtajan ja Controllerin osaaminen koostuu laajasti erilaisista tehtävistä. Talousjohtajan ja Controllerin osaamiseen kuuluu laajasti taloushallinto sisältäen kirjanpidon ja verotuksen, yrityksen sisäinen ja ulkoinen laskenta, taloussuunnittelu (budjetointi ja muut ennusteet) ja raportointi. Talosjohtaja, talouspäällikkö, CFO ja Controller toimii yrityksesi talouden sparraajana, joka vastaa ja kehittää yrityksen talouden prosesseja, on mukana liiketoiminnan suunnittelussa ja yrityksen johdon apuna.

Mitä ulkoistettu CFO, ulkoistettu talousjohtaja, ulkoistettu talouspäällikkö tai ulkoistettu Controller tekee?

Kaikki palvelut räätälöidään asiakkaiden tarpeiden mukaan. Tässä erilaisia osa-alueita, joita ulkoistettu CFO ja Controller hoitavat:

 • Yrityksen talouden ja taloushallinnon prosessien kartoitus
 • Talouden prosessien tehostaminen
 • Yrityksen tulevaisuuden tavoitteiden kartoitus
 • Yrityksen tavoitteisiin, liiketoimintaan ja tilanteeseen perustuen sopivien laskelmien määrittäminen, esim. budejotointi, kassavirtaennusteet, talouden tunnusluvut
 • Jatkuva raportointi ja talouden ennustaminen
 • Säännölliset tapaamiset yrityksen johdon kanssa
Mikä on CFO?

CFO (chief financial officer) on yrityksen taloussuunnittelusta ja -hallinnosta vastaava johtaja. Suomenkielinen vastinen CFO:lle on talouspäällikkö tai talousjohtaja. CFO valvoo yrityksen taloudellisia toimintoja ja pyrkii varmistamaan, että se saavuttaa taloudelliset tavoitteensa.