Sähköinen taloushallinto helpottaa yrityksesi arkea:

 • Saat reaaliajassa tiedon yrityksesi koko taloushallinnosta, aina myyntilaskuista kirjanpitoraportteihin.
 • Verkkolaskut kirjautuvat automaattisesti järjestelmään itsestään, sinun tarvitsee vain hyväksyä ja laittaa laskut maksuun.
 • Laskujen ja verojen maksaminen hoituvat yhdessä järjestelmässä.
 • Procountor toimii selaimessa eli et ole sidoksissa aikaan tai paikkaan, tarvitset vain toimivan internetyhteyden.
 • Kaikki kirjanpitomateriaali säilyy pilvipalvelussa lakisääteisen ajan, eli voit unohtaa kansiot ja mapit.
 • Mahdollisuus monipuolisesti erilaisiin raportteihin sekä tunnuslukujen seurantaan perinteisten kirjanpitoraporttien lisäksi.

Procountoriin voidaan integroida myös laajasti muita yrityksen ohjelmia, kuten ERP- tai verkkokauppaohjelmat.

Sähkönen taloushallinto Tilitoimisto Älyn avulla

Tilitoimisto Äly on 100% paperiton, sähköinen ja digitaalinen tilitoimisto Helsingissä. Sähköinen taloushallinto automatisoi ja helpottaa yritysten taloushallinnon rutiinitöitä. Yleensä sähköiset järjestelmät ovat yrityksen sekä sen kirjanpitäjän yhteiskäytössä, jotta vältytään ylimääräisiltä manuaalisilta työvaiheilta. Alla kerromme sähköiseen taloushallintoon siirtymisen hyödyt. Tilitoimisto Älyn käytössä on suomalainen Procountor. Käytössämme on myös eTasku, jonka avulla voit unohtaa kuittirumban.

Mitä on sähköinen taloushallinto?

Lyhyesti ilmaistuna sähköinen taloushallinto tarkoittaa sitä, että yrityksen koko taloushallinto hoidetaan samassa järjestelmässä. Sähköisen taloushallinnon järjestelmä on suunniteltu yrityksen ja tilitoimiston yhteiskäyttöön ja sitä on molempien helppo käyttää, useimmiten selaimen kautta. Samassa järjestelmässä onnistuu asiakkaan ja tilitoimiston yhteistyössä koko taloushallinto laskujen lähettämisestä kirjanpitoon ja tilinpäätökseen asti.

Procountor Taloushallinnolla onnistuu monipuolisesti mm.

 • Kirjanpito
 • Myyntilaskutus- ja reskontra
 • Ostolaskujen käsittely ja ostoreskontra
 • Matka- ja kululaskujen käsittely
 • Palkanlaskenta
 • Oma-aloitteisten verojen laskeminen, ilmoittaminen ja maksaminen
 • Erilaisten raporttien laatiminen

Käytännössä sähköinen taloushallinnon järjestelmä yhdistää yrityksen erillisen laskutuspalvelun, verkkopankin, OmaVeron ja tilitoimiston kirjanpito-ohjelman yhdeksi kokonaisuudeksi. Yrittäjällä ei ole tarvetta enää käydä erikseen tekemässä myyntilaskuja laskutusohjelmassa, maksaa laskuja verkkopankissa tai veroja OmaVerossa, kun kaikki hoituu yhdessä paikassa. Samassa järjestelmässä kirjanpitäjä käy tekemässä kirjanpidon, palkanlaskennan, kausiveroilmoitukset, tilinpäätöksen ja veroilmoituksen.

Sähköisen taloushallinnon hyödyt

Maailma digitalisoituu kovaa vauhtia ja kuten muutkin pilveen siirtyneet palvelut, tämäkin työkalu on tehty helpottamaan kaikkien arkea. Sähköisen taloushallinnon järjestelmän käyttöönotosta on ainakin seuraavanlaisia hyötyjä:

Procountor Taloushallinnolla onnistuu monipuolisesti mm.

 • Reaaliaikaisuus: Muutamalla napin painalluksella saat silmäyksen yrityksesi koko taloushallintoon. Avoimet laskut, erääntyneet myyntilaskut, palkkalaskelmat ja kirjanpitoraportit, kaikki samassa järjestelmässä.
 • Automaatio: Verkkolaskut kirjautuvat järjestelmään itsestään, sinulle jää vain hyväksyntä ja maksaminen. Kirjanpitäjä säästyy manuaaliselta kirjaustyöltä ja vältytään turhilta kirjausvirheiltä. Automaation myötä ehkäpä suurin hyöty ajansäästö.
 • Kaikki palvelut samasta paikasta: Yrittäjän ei tarvitse enää lähettää laskuja yhdellä ohjelmalla, maksaa laskuja verkkopankissa ja maksaa erääntyneitä veroja OmaVerossa, kun kaikki hoituu yhdessä järjestelmässä.
 • Procountor toimii selaimessa: Et ole sidoksissa aikaan tai paikkaan, tarvitset vain toimivan internetyhteyden.
 • Arkistointi pilvessä: Kaikki kirjanpitomateriaali säilyy järjestelmässä lakisääteisen ajan. Ei enää hyllyittäin pölyisiä mappeja, vaan kaikki järjestyksessä pilvessä. Myös arkistoon pääsee käsiksi järjestelmän kautta eli internetselaimesta.
 • Monipuolisuus: Mahdollisuus moniin erilaisiin raportteihin sekä tunnuslukujen seurantaan perinteisten kirjanpitoraporttien lisäksi.
 • Procountoriin voidaan integroida myös laajasti muita yrityksen ohjelmia, kuten ERP- tai verkkokauppaohjelmat.

Sähköisen taloushallinnon järjestelmät – Procountor Taloushallinto

Sähköisen taloushallinnon järjestelmiä on tarjolla useita ja juuri oikean järjestelmän löytäminen voi olla vaikeata. Tilitoimisto Äly luottaa suomalaiseen Finago Procountoriin, joka on johtava kotimainen sähköisen taloushallinnon ohjelmisto. Sen takana oleva yritys on perustettu jo vuosituhannen alussa. Procountorin tavoitteena on ollut alusta asti taloushallintoa sähköistämällä helpottaa yrittäjien arkea ja kehittää tilitoimistojen liiketoimintaa.

Tilitoimisto Älyn kokemukset Procountorista ovat positiiviset. Procountorin yhtenä parhaana puolena Tilitoimisto Älyssä koetaan, että se ei ole sidottu aikaan tai paikkaan. Näin tilitoimisto voi palvella asiakasta reaaliaikaisesti, vaikka he olisivat toisella puolella maailmaa. Procountorin jatkuva kehitys sekä päivittäminen on tehnyt erityisen suuren vaikutuksen, sillä se pysyy aina ajan tasalla.Procountorista julkaistaan uusi versio noin kerran kuukaudessa.

Mielellämme autamme myös teidän yrityksenne sähköisen taloushallinnon maailmaan. Ota yhteyttä kalle.antila@tilitoimistoaly.com niin jutellaan lisää. Procountorista löydät lisää tietoa osoitteesta https://finago.com/fi/tuotteet/procountor ja tarjouslaskurin löydät täältä: https://finago.com/fi/tarjouslaskuri/

Katso lyhyt esittely Procountorista:

Pieni tai iso yritys – sähköinen taloushallinto sopii kaikille

Sähköinen järjestelmä on must juttu isolle yritykselle, jolla liikkuu paljon myyntilaskuja, ostolaskuja ja muuta kirjanpitomateriaalia. Sähköinen taloushallinto nopeuttaa tärkeitä taloushallintoon liittyviä töitä, joten aikaa säästyy paljon muuhun.

Se ei tarkoita kuitenkaan, etteikö siitä voisi olla hyötyä pienemmällekin yritykselle. Sähköisestä taloushallinnosta on hyötyä kaiken kokoisille yrityksille, jos sitä käytetään oikein. Sähköistä järjestelmää tulee käyttää aktiivisesti, jotta yritys saa siitä kaiken hyödyn irti. Sähköinen järjestelmä ei itsestään tuo lisäarvoa yritykselle, mutta sen käyttäminen tuo paljon.

Ajantasaisesta taloustilanteesta ja työajan hyödyntämisestä kustannustehokkaasti hyötyvät kaikki yritykset niiden koko elinkaaren ajan. Ei ole sellaista yritystä, joka hyötyisi enemmän turhien papereiden pyörittämisestä kuin ydinosaamiseen keskittymisestä. Sähköinen kirjanpitojärjestelmä ei ole myöskään sidottu paikkaan- tai aikaan, joten voit laittaa kuitin järjestelmään tai tehdä myyntilaskun, olitpa sitten toimistolla, tien päällä tai mökillä.

Voit lukea palvelusivuiltamme minkälasia ratkaisuja meillä on tarjota erikokoisille yrityksille. Kirjanpito pienelle yritykselle ja kirjanpito isolle yritykselle.

Kuinka paljon sähköinen taloushallinto maksaa?

Sähköisen taloushallinnon kokonaishinta koostuu kirjanpidon, palkanlaskennan sekä Procountorin hinnasta.

Sähköisten järjestelmien hinnoittelu eroaa jonkin verran eri järjestelmien välillä. Myös valittavat ominaisuudet vaikuttavat hintaan. Procountor käyttää tositteiden lukumäärään perustuvaa kuukausihintaan. Löydät Procountorin hinnaston osoittesta: https://finago.com/fi/tuotteet/procountor/hinnasto/ ja tarjouslaskurin osoitteesta: https://finago.com/fi/tarjouslaskuri/

Kirjanpidosta saat tarjouksen, kun jätät yhteystietosi alla olevan yhteydenottolomakkeen kautta.

Sähköisen taloushallinnon hintaesimerkki:

Tässä vielä sähköisen taloushallinnon (Kirjanpito + Procountor Taloushallinto) esimerkkihinta pienelle yritykselle:

Osakeyhtiö, 3 palkansaajaa, 80 tositetta (30 ostolaskua, 30 myyntilaskua ja 20 kuittia) kuukausittain.

Kirjanpidon ja palkanlaskennan hinta n. 340€/kk ja Procountor Taloushallinto 123 € + lähetys- ja vastaanottomaksut sekä pankkikulut/kk.

Yhteensä n. 463 € + lähetys- ja vastaanottomaksut sekä pankkikulut / kk.

Hinnat alv 0 %, lisätään ALV 24 %.

Onko taloushallinnon ulkoistaminen ajankohtaista?

Laske hinta-arvio itsesi vapauttamiselle kirjanpidon kahleista

Usein kysyttyjä kysymyksiä palveluistamme

Mitä kirjanpito sisältää?

Kirjanpitopaketti sisältää aina seuraavat palvelut:

 • Lakisääteinen kirjanpito – Kirjanpitovelvollisen osakeyhtiön tai yksityisen elinkeinonharjoittajan pakollinen kirjanpito
 • Henkilökohtainen kirjanpitäjä – Henkilökohtainen kirjanpitäjä tietää mitä yrityksessäsi tapahtuu ja neuvoo sinua aktiivisesti oikeaan suuntaan. Saat hänen yhteystietonsa, jotta saat apua aina kun sille on tarvetta.
 • Kausiveroilmoitukset – Laskemme ja ilmoitamme oma-aloitteiset verot kuten arvonlisäveroilmoitukset kuukausittain, neljännesvuosittain tai kerran vuodessa tilanteen mukaan.
 • Säännöllinen raportointi – Saat kuukausittain yrityksesi tilaa kuvaavaan tuloslaskelman ja taseen sekä tarvittaessa neuvoa niiden tulkintaan.
 • Tilinpäätös – Kerran vuodessa tehtävä raportti kertoo yrityksen tilikauden tuloksen ja varallisuuden. Usein erillisveloitettava tilinpäätöksen tekeminen sisältyy meillä kuukausihintaan.
 • Veroilmoitus – Yrityksen on tehtävä kerran vuodessa elinkeinotoiminnan veroilmoitus. Usein erillisveloitettava veroilmoituksen tekeminen sisältyy meillä kuukausihintaan.
Mitä palveluita Tilitoimisto Äly tarjoaa isommille yrityksille?
Miten kirjanpidon hinta muodostuu?

Tilitoimisto Älyssä halutaan hinnoittelun olevan mahdollisimman selkeä, läpinäkyvä ja reilu kaikille osapuolille.

Kirjanpidon hinta muodostuu kiinteän kuukausihinnan ja tositehinnan yhdistelmästä. Tosite tarkoittaa liiketapahtumaa kuvaavaa dokumenttia. Tositteita voivat olla esimerkiksi myyntilaskut, ostolaskut, kuitit sekä esimerkiksi tapahtumat tiliotteella. Hinnoitteluun vaikuttaa myös esimeriksi yritysmuoto ja mahdolliset lisäpalvelut kuten esimerkiksi sisäinen laskenta. 

Lisäksi esimerkiksi Procountor veloittaa heidän hinnastonsa mukaisesti, mikäli sähköinen taloushallinto otetaan käyttöön.

Ota yhteyttä niin lasketaan tarkempi tarjous yrityksesi taloushallinnolle!