Työnantaja voi tarjota yrityksensä työntekijöille verovapaita etuja, jotka annetaan työ- tai virkasuhteen perusteella, mutta jotka eivät ole korvausta tehdystä työstä. Yrittäjä voi tarjota edun myös itselleen, mikäli hän nostaa yrityksestä palkkaa ja sama etu on tarjottu koko henkilöstölle. 

Listasimme alle yleisimmät verovapaat edut, joita voit tarjota itsellesi ja työntekijöillesi.

Yleisimmät verovapaat edut

Kulttuuri- ja liikuntaetu

Voit tarjota työntekijöillesi vuosittain 400 euron edestä kulttuuri- tai liikuntaseteleitä. Myös ulkopuoliselta palveluntarjoajalta ostettu liikuntaohjaus on sallittujen huvien piirissä.

Työyhteisötapahtuma

Verovapaisiin virkistystapahtumiin ja harrastustoimintaan lukeutuvat työkykyä ylläpitävät tapahtumat, kesäjuhlat ja -pikkujoulut tai vastaavat tapahtumat. Tuloverolain 69 §:n johtolauseen mukaan edun tulee kuitenkin olla kohtuullinen ja tavanomainen ja se on tarjottava kaikille työyhteisön jäsenille. Edun tulee tietty olla myös työnantajan järjestämä.

Työntekijän merkkipäivälahja

Jos haluat muistaa työntekijääsi erityisenä merkkipäivänä, voit tehdä sen verovapaasti! Esimerkkejä kelvollisista verovapaista merkkipäivistä ovat pyöreät syntymäpäivät neljästä kympistä ylöspäin, hääpäivä, pitkäaikainen palvelus tai eläkepäiville asteleminen. Verottajan mukaan lahjaa ei saa maksaa rahana tai siihen verrattavana suorituksena, kuten lahjakorttina tai osakkeena. Verovapaus edellyttää myös, että lahja on työnantajan valitsema. Arvoltaan lahja saa olla enintään työntekijän kahden viikon bruttopalkan arvoinen. 

Yrityksen merkkipäivälahja

Kun yrityksesi täyttää vuosia, voit muistaa yrityksen työntekijöitä verovapaasti. Jokaisen työntekijän lahjan tulee olla samansuuruinen, ja lahjan tulee olla arvoltaan pienempi kuin työntekijän merkkipäivälahja. 

Polkupyöräetu

Tue työntekijöidesi hyvinvointia hyötyliikunnan avulla! Voit tarjota henkilöstöllesi vuosittaisen pyöräilyluontoisedun 1200 euroon asti.

Sähköauton latausetu

Veroton etu ei koske kotona tapahtuvaa lataamista, mutta auton lataaminen töissä tai julkisessa latauspisteessä on yrityksesi työntekijöille verotonta väliaikaisesti vuosina 2021-2025.

Työnantajan järjestämä yhteiskuljetus työpaikan ja asunnon välillä

Verovapaa yhteiskuljetus voidaan maksaa taksikortilla, kertakortilla tai vastaavalla maksuvälineellä, mikäli tositteista käy ilmi päivämäärä, kellonaika, ajettu matka ja matkan tarkoitus.

Terveydenhuolto

Työnantaja saa tarjota työntekijöilleen lääkäri- ja erikoislääkäripalveluita 3000 euron korvauskattoon asti per yksittäinen tapahtuma. Samaan pakettiin kuuluvat myös erikoislääkärin määräämät lääkkeet.

Lisäksi voit tarjota myös sairaskuluvakuutuksen, jossa yksittäisen tapahtuman korvauskatto on 10 000 euroa.

Miten voin tarjota verovapaita etuja?

Henkilökuntaeduista voit lukea lisää Verohallinnon sivuilta.

Jos sinua jäi vielä mietityttämään verovapaiden etujen tarjoaminen työntekijöillesi, autamme sinua mielellämme. Autamme myös henkilökuntaetujen verotuksessa. Ota meihin yhteyttä tästä!