Kirjanpitäjän valinta on monille yrityksille pysyvä naimakauppa, sillä kilpailuttaminen on työlästä ja luottamussuhteen muodostaminen tekijän kanssa vaatii aikaa. Siksi tilitoimisto kannattaa aina valita huolellisesti alkuajoilta lähtien.

Tässä ovat meidän suosikki “green flagit” onnistuneen yhteistyön arvioimiseksi!

Tarkka ja tuloslähtöinen asenne

Kirjanpitäjä ei suotta ole pikkutarkan henkilön vertauskuva. Kirjanpitäjän työ vaatii numeropäätä, erinomaista keskittymiskykyä sekä laajempien kokonaisuuksien ymmärrystä. Taitava tekijä ottaa nopeasti haltuun uudet ohjelmistot ja muut työkalut sekä taitaa budjetoinnin, ajanhallinnan ja tehokkaan tiedonhaun.

Viestintä on aktiivista ja mutkatonta

Läpinäkyvyys on luottamuksen A ja O. Tiedät, että kirjanpitäjäsi hoitaa hommansa huolellisesti, kun hän vastaa viesteihin nopeasti ja pedantisti sekä ottaa aika-ajoin yhteyttä myös itse. Hän ei vaivaannu esittämistäsi kysymyksistä ja palaa vastausten kanssa kohtuullisessa ajassa. 

Verottaja pysyy loitolla

Hyvä kirjanpitäjä pitää myös verohallinnon tyytyväisenä. Tässä liitossa onnistumisen mittari on yhteydenottojen olemattomuus, mistä on pääteltävissä, ettei kirjanpitosi tarvitse korjausliikkeitä. Veroilmoitukset sekä lakisääteiset viranomaisilmoitukset ovat kunnossa, eikä kirjanpidosta löydy salamyhkäisyyksiä.

Oma-aloitteinen ote

Hyvä kirjanpitäjä auttaa yritystäsi menestymään valjastamalla osaamisensa myös kirjanpitotehtävien ulkopuolelta ja tarjoaa aktiivisesti neuvoja yrityksesi kehityksen tueksi. Hän auttaa sinua ymmärtämään paremmin yrityksesi taloutta, tarjoaa ratkaisuja ongelmiin ja on arvokas konsultti firmasi kehityskaaren rakentamisessa.

Hän adaptoituu muutoksiin

Hyvä kirjanpitäjä kasvaa yhdessä yrityksesi kanssa. Mikäli yrityksesi tarpeet muuttuvat vuosien varrella, hänen tulee mukautua tilanteeseen ja kyetä kehittymään kanssasi. Hyvä kirjanpitäjä kehittää aktiivisesti osaamistaan ja nauttii uudenlaisista haasteista ja vaihtuvuudesta.